TiedeTiede-lehti on kerran kuukaudessa julkaistava tieteen aikakauslehti.

Tiedettä julkaisee Sanoma Magazines ja lehti on perustettu vuonna 1980. Lukijoita on 290000 ja levikkiä 50773. Lehden ilmestyminen tapahtuu 12 kertaa vuodessa. Jukka Ruukki on päätoimittaja.

Tarjous, tilaus ja tilaajalahja

Tiede-lehden tarjouksessa saat mukana hienon tilaajalahjan. Katso alapuolelta uusin ja paras Tieteen tarjous. Voit lehden tilata myös lahjaksi.

Siirry tästä Tieteen tarjoukseen »

Esittelyä

Tiede on lehti kaikille tieteestä, elämästä ja sen ilmiöistä kiinnostuneille.

Lehteä on julkaistu jo vuodesta 1980 lähtien ja ennen vuotta 2000 se oli nimeltään Tiede 2000. Lehden uutiset kertovat mm. tieteen tutkimuksista, saavutuksista ja tulevaisuuden tavoitteista.

Tiede-lehden lukijoita yhdistää uteliaisuus ja sammumaton tiedonjano. Tiede tarjoaa lukijoilleen monipuolista, korkeatasoista, luotettavaa ja hyödyllistä tietoa, ajattelun aiheita ja uusia oivalluksia.

Kotimainen Tiede -lehti on monialainen, asiantuntijoiden kirjoittama ja helppotajuinen asiaviihteen paketti kerran kuussa. Aiheet ovat monipuolisia ja suomalaisia kiinnostavia. Jutuissa kerrotaan menneestä, esitellään uusia tutkimuksia ja tuloksia sekä visioidaan tulevaisuudesta. Lehti on saatavilla myös iPad -versiona.

Tiedettä ja tietoa ihmisistä

Kaikissa Tiede -lehden numeroissa käsitellään ihmisyyttä. Ihmisen älykkyys, erilaiset sairaudet ja niiden kukistamiseksi tehdyt tutkimukset, geenitutkimus, riippuvuudet, oppiminen ja moni muu ihmisiin liittyvä aihe kiinnostaa ja koskettaa ketä tahansa. Tiede auttaa ymmärtämään ihmisyyttä.

Tekniikkaa ja tulevaisuusvisioita

Suosittu aihepiiri on tekniikka ja sen kehittyminen. Jutuissa esitellään huipputeknologiaa ja maalaillaan tulevaisuudennäkymiä erilaisten innovaatioiden ja visioiden voimalla. Asiantuntijat pohtivat, mikä on tulevaisuudessa mahdollista niin lääketieteen kuin avaruusmatkailunkin parissa tekniikan näkökulmasta.

Ravinto ja ympäristö

Ruoka on jokapäiväinen puheenaihe, Tiede selvittää faktat ja myytit ruokakriisien ja trendien taustalla. Miten geenimanipulaatio hyödyttää tai haittaa elämää maapallolla, onko luomuruoka todella paremman makuista vertailtuna muihin tuotantomenetelmiin. Tietoa ja tutkimusta myös ravintoaineista ja niiden vaikutuksesta ihmisen kehitykseen ja terveyteen.

Asiantuntija vastaa

Lehdessä on mahdollista saada asiantuntijoiden vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Lukijoiden kysymyksiin vastaavat eri alojen asiantuntijat, liittyi kysymyksesi sitten kansanperinteeseen, terveyteen, ihmiskuntaan tai tekniikkaan.

Tiede-lehden esittelyvideo

Esittelen tässä Tiede-lehteä. Lehden numero on 11/2012, jossa on yhteensä 68 sivua.

Lehdessä on mm. seuraavia aiheita

6 Reaktiot: Uudistus miellytti
9 Uutiset: Pohjimmiltaan epäitsekkäitä
16 Puheenaihe: Paljonko syrjäytynyt nuori maksaa?
18 Tekniikka: Elektroniikka saa aikalisänsä
20 Ihminen: Miksi mies pelkää meikkiä?
21 Omat sanat: Valtuutetut valloillaan
22 Ilmailu: Auringolla lentäisi ikuisesti
30 Lääketiede: Lupaavimmat syöpähoidot
34 Psykologia: Lue työkavereita oikein
36 Ihmisen evoluutio: 10 arvoitusta kehitystieltä
46 Fysiikka: Universumissa kaikki aaltoilee
50 Kulttuuri: Kansallisaarre houkutti varkaisiin
56 Kuka tietää: Missä on pimeintä?
63 Tutkija koekaniinina: Ryhdynpä testinukeksi
66 Faktan paikka: Kumisaapas tuli tropiikista

Artikkelin muutokset

2.8.2016: Lukijamäärä muuttunut 290000 -> 341000 sekä levikki 57566 -> 50773

Anna pisteet lehdelle

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä    (ääniä: 5, keskiarvo: 4,40 / 5)
Ladataan...

Arvostele tai kerro kokemuksista